Aromaterapi

Artomaterapi är precis vad namnet avslöjar: en terapi med fokus på doftsinnet och upplevelsen av dofter. Det finns flera former av aromaterapi, såsom inandning, massage, bad och användandet av aromalampor

Eterisk olja (eterolja, flyktig olja, essentiell olja) är en lättflyktig, aromatisk och småmolekylär vätska som bildas i många växter med hjälp av fotosyntesen.
Det är en doftande, aromatisk blandning av en mångfald olika komponenter.

Eteriska oljor är naturliga och starka koncentrat! De skall därför doseras varsamt, alltid användas droppvis och måste alltid blandas ut i vatten eller vegetabilisk olja. Använd dem alltid med respekt och följ doseringar. Använd dem inte invärtes och
håll dem utom räckhåll för barn.

Man använder eteriska oljor på tre olika sätt genom hud, inandning och doft..

Massage
Under en massage utnyttjas de eteriska oljornas terapeutiska egenskaper både med hjälp av absorption genom huden och inandning. Absorptionsprocessen fortsätter långt efter det att massagen avslutats.
Dosering: 3-4 droppar eterisk olja till 15 ml basolja.

Bad
Att använda eteriska oljor i ett varmt bad gör att de kommer i kontakt med hela kroppen på samma gång, samtidigt som de inandas.
Dosering: 4 droppar eterisk olja till 10 ml badolja

Inhalation (ånginhalering)
Inhalation kan bidra till att rena lungor och bihålor vid infektion.
Droppa eteriska oljor i en skål med ångande varmt vatten. Håll huvudet över skålen och drapera en handduk över huvudet. Andas in ångan under några minuter. Vila en stund och upprepa. Du kommer förmodligen mycket snart att känna hur det lättar i huvudet och att det känns bättre. Skulle du känna obehag avbryter du inandningsproceduren!
Dosering: 2-3 droppar eterisk olja i en skål ångande varmt vatten ca 5 dl (eller kanske handfatet).

Rumsarom
Det finns många olika hjälpmedel för att parfymera (sprida doft) i omgivningen och försiktigt sprida ut oljorna i luften. T ex aromalampa eller aromasten.
Rumsarom är bra när man vill dela oljornas förträfflighet med andra människor och för att få en behaglig luft och doft i sin omgivning

Populära produkter i underkategorierna


checkout Till Kassan