Rapsodine

Rapsodine – Naturlig skönhet på naturens villkor!

Rapsodines produkter är baserade på svensk ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och vitaliserar din hud.

Det är härligt att få känna sig frisk och fräsch till kropp och sinne och en del av det innebär att vårda sin hud och sitt hår. Att få koppla av i ett ångande varmt bad eller dusch och sedan få en stund i ro att smörja in sig i en friskt doftande bodylotion är en lisa för själen.

Men vi människor är en ju del av kretsloppet och om vi vill fortsätta att vara det måste vi också vårda vår natur. Vi på Rapsodine intresserar oss för människan och naturen i samklang och vår strävan är att skapa hudvårdsprodukter som bevarar den naturliga balansen hos både människan och i vår miljö. Därför väljer vi att använda vegetabiliska och så långt det är möjligt även ekologiska råvaror. Våra oljor är alltid kallpressade vilket innebär att de lätt tas upp av huden och även tillför näringsämnen i form av vitaminer, mineraler och hälsosamma fettsyror. Vi använder heller inte fler ingredienser än nödvändigt för att uppnå önskad funktion hos produkten.

I Rapsodines sortiment hittar Du hud- och kroppsvårdsprodukter för hela familjen, allt från ett rikt bassortiment till produkter för riktig lyx i vardagen.

Filosofi
För oss är det högt prioriterat att bidra till ett hållbart samhälle och därmed ska vi ta hänsyn till miljön såväl som kvalitén genom hela vår verksamhet.

Vår ambition är att ta ansvar för kommande generationer genom att aktivt arbeta för att minska företagets negativa inverkan på miljön.

Rapsodine är ett småskaligt familjeföretag i Mariestad och hela vårt sortiment tillverkas också där i egen fabrik. Detta ger oss korta beslutsvägar och full insyn i hela vår produktionslinje.

Samtliga råvaror köps i Sverige och den ekologiska kallpressade rapsolja vi använder kommer uteslutande från en och samma gård, och är KRAV-odlad.

Vi har valt att inte ha extra förpackningsmaterial i form av kartonger till våra produkter och alla våra förpackningar är av återvinningsbart material. Huvuddelen av våra förpackningar tillverkas inom en radie av 30 mil från Mariestad.

Alla våra produkter är dryga vilket bidrar till att de räcker länge och på så vis minskar belastningen på miljön.

Kvalité & natur
◦Vi ska utforma våra produkter så att vi minimerar vår totala miljöpåverkan vid produktion, användning och avyttring genom att kontinuerligt utvärdera miljöaspekter.
◦Vi ska uppfylla legala krav, ta hänsyn till miljöaspekter vid transporter, energianvändning samt vid hantering av kemiska produkter och avfall.
◦Vi utvärderar vår verksamhet regelbundet för att snabbt kunna upptäcka och åtgärda brister samt hela tiden utveckla oss och göra förbättringar.
◦Verksamheten ska präglas av ett förebyggande kvalitets- och miljöarbete.
◦Vi ska utbilda och engagera våra medarbetare i kvalitets- och miljöfrågor.
◦Vi ställer samma krav på våra leverantörer som på oss själva. Vi ska säkerställa att vi förstår våra kunders behov och våra åtaganden.

Vårt företag
Rapsodines produkter framställs av TH Meyers AB på ett miljövänligt sätt och med omtanke om både djur och natur.
Vi är ett familjeägt företag i Mariestad som värnar om kvalitet och äkthet i såväl våra produkter som i våra arbets- och kundrelationer. Vi har en glad och familjär stämning på vårt företag och vi vill gärna att det ska kännas i våra produkter.

Kort sagt vi lägger stor omsorg på valet av råvaror och framställningen av varje enskild produkt. De flesta råvaror liksom flaskor, kapsyler och kartonger kommer från en radie av 30 mil runt Mariestad. Vår KRAV odlade rapsolja köper vi från Österlen i Skåne.

Vi har utarbetat en specifik miljöpolicy genom hela vår tillverkningsprocess för att påverkan av miljön ska bli så liten och skonsam som möjligt.


checkout Till Kassan